Održana karting trka „Nagrada Kule 2021“

447

U drugoj trci Otvorenog prvenstva Srbije i šampionata Srbije, koja je održana danas na motodromu u Kuli ostvareni su odlični rezultati, kako u individualnoj tako i u ekipnoj konkurenciji.

Pobednici trke po klasama su: Danilo Brkić, Andrej Dobrota, Nemanja Jovanović, Dimitrije Kovačević, Vukašin Vukasović, Vukašin Pavlović. Trka je održana u organizaciji SAKSS-a ( Sportski auto i Karting saveza Srbije. Najbolje plasiranim takmičarima pehare je uručio predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić. On je istakao da Opština Kula podržava brojne kulturne i sportske manifestacija u našoj opštini i da će tako biti i ubuduće.

„Trka je protekla u najboljem mogućem redu, po svim standardima i propisima, koja nalaže FIA (Svetska auitomobolska federacija)“, kaže Zlatko Dobrota, prvi čovek kartinga ispred SAKSS-a. On je dodao da je trku obeležio dobar odziv takmičara, a da je organizator pružio maksimum kako bi trka bila na najvišem mogućem nivou. „Posebno želim da se zahvalim predsedniku opštine Kula, Damjanu Miljaniću i direktoru Turističke organizacije opštine Kula, Vladimiru Stankoviću jer su pružili veliku pomoć u organizaciji ovog sportskog događaja. „Takođe, zahvaljujemo se Marku Hrubenja, koji je nam je izašao u susret i pružio nam sve resurse sa kojima staza raspolaže“, rekao je Dobrota.

Naredna trka je najavljena za 27. avgust 2021, godine, a organizatori su poručili da očekuju još veći broj posetilaca.

Pored opštine Kula, karting trku su podržali ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije, Sportski savez Srbije, Auto – moto savez Srbije, Turistička organizacija opštine Kula, a organizator ovog sportskog događaja je sportski auto i Karting savez Srbije.