„Slobodni momci“ iz Kule pobednici „Zlatnog kotlića Kule 2021“

1966

U subotu je u Kuli, na parkingu ispred Štofare, održan dvanaesti po redu „NUS Kup“, takmičenje u kuvanju ribljeg paprikaša „Zlatni kotlić Kule 2021“.

Deo Kramerove ulice je rog subotnjeg predvečerja mirisao na paprikaš, a kako i ne kada je „NUS Kup“, jedno od najprestižnijih takmičenja u kuvanju ribljeg paprikaša u Vojvodini i mnogi kuvari žele da se baš na kulskom takmičenju odmere. Iako je istoga dana slično nadmetanje održano u Somboru, na „NUS Kupu“ je učestvovala 51 ekipa, pa je žiri kojeg su činili Vladimir Lovrić iz Apatina, Nikola Savić iz Novog Sada i Ivan Senji, predstavnik organizatora „NUS Kupa“ imao težak zadatak da izabere najbolje.

Prema odluci žirija najbolji riblji paprikaš je skuvala ekipa „Slobodni momci“ iz Kule i oni su pobednici „Zlatnog kotlića Kule 2021“. Za osvojeno prvo mesto, uz pehar namenjen pobedniku ekipa „Slobodni momci“ je dobila pečeno prase. Drugo mesto je osvojila ekipa „Banatski kulinari“ iz Kikinde koji su, uz pehar, dobili kotlić za kuvanje paprikaša sa nogarama, a za treće mesto je osvojila ekipa „Montenigersi“ iz Kule i njoj je, uz pehar, pripala novčana nagrada. Nadmetanje kulinara je, prema tradiciji odlično organizovala kafana „NUS“ po kojoj ovo takmičenje i nosi naziv „NUS Kup“, a organizaciju takmičenja u kuvanju ribljeg paprikaša „Zlatni kotlić Kule 2021“ pomogle su Turistička organizacija opštine Kula i brojni sponzori.

Izvor: qmedia