Svečani prijem za đake generacije

2089

Predsednik opštine Kula Damjan Miljanić danas je u svečanoj sali Skupštine opštine priredio prijem za đake generacije osnovnih i srednjih škola, i već prema tradiciji darivao ih laptop računarima. Novina od ove godine su knjige, poklon Narodne biblioteke i „Kul kartica“ sa kojom je vlasnicima kartice omogućena besplatna članarina u Narodnoj biblioteci, besplatan ulaz na crvenački bazen, kao i praćenje kulturnih i sportskih dešavanja na teritoriji opštine Kula.

Đaci generacije su Glorijan Štrangar u Osnovnoj školi „Petro Kuzmjak“ u Ruskom Krsturu, Jovana Anđelić u sivačkoj osnovnoj školi „20. oktobar“, Igor Pajičić je đak generacije u Školi za osnovno muzičko obrazovanje, Milana Tomić u Osnovnoj školi „Isa Bajić“, Aljoša Pinterić u Osnovnoj školi „Petefi brigada“, Anja Bjelić u Osnovnoj školi „Nikola Tesla“ u Liparu, Srna Batinić u crvenačkoj osnovnoj školi „Vuk Karadžić“, Anastazija Kozar u Gimnaziji „Petro Kuzmjak“ u Ruskom Krsturu, Nikola Ivan u Ekonomsko-trgovinskoj školi u Kuli i Dunja Aleksić đak generacije u Srednjoj tehničkoj školi „Mihajlo Pupin“ u Kuli. Ove godine nisu proglašeni đaci generacije u osnovnoj školi u Kruščiću, kao i u Srednjoj stručnoj školi u Crvenki, jer đaci nisu ispunili kriterijume utvrđene za izbor đaka generacije. Nakon pozdravnih reči predsednika opštine Damjana Miljanića, koji je istakao da tradicionalno na ovaj način lokalna samouprava želi da iskaže značaj ove sjajne dece, đacima su uručeni laptop računari, knjige i „Kul kartica“.

Milana Tomić, đak generacije u Osnovnoj školi „Isa Bajić“ rekla je da je za ovakav uspeh bilo potrebno uložiti dosta rada i truda, kao i da planira da svoje školovanje nastavi u Gimnaziji u Vrbasu.

Nikola Ivan, đak generacije u Ekonomsko-trgovinskoj školi istakao je da mu je najveću podršku pružala porodica, kao i profesori zahvaljujući kojima nije bilo teško postići ovakav uspeh, a njegovi dalji planovi su Poljoprivredni fakultet u Novom Sadu, smer agroekonomija.

Današnjem prijemu đaka generacije prisustvovali su i roditelji nagrađenih učenika, predstavnici škola iz kojih su đaci generacije, kao i predsednik Skupštine opštine Kula Vladimir Đurović, Karolj Valka, zamenik predsednika opštine, načelnica društvenih delatnosti Bojana Dević, direktorka Narodne biblioteke Kula, Dragana Durković, te Ljubica Tijanić i Strahinja Paravina, pomoćnici predsednika opštine Kula.