Postavljen kamen temeljac novog Doma kulture u Ravnom Selu; Večeras svečano otvaranje festivala

290

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović položio je kamen temeljac za izgradnju Doma kulture u Ravnom Selu u opštini Vrbas, za koji je Pokrajinska vlada obezbedila 160 miliona dinara, istakavši da će na zgarištu starog objekta, koji je 2016. izgoreo u požaru, do kraja ove godine biti podignut novi centar kulture ovog mesta.

Izvor: Pokrajinska vlada

Predsednik Opštine Vrbas Predrag Rojević zahvalio je Pokrajinskoj vladi što je prepoznala značaj ove investicije, poručivši da će njenom realizacijom biti unapređen kulturni život cele opštine.

„Dom kulture biće na ponos svih meštana, savremeno opremljen, veličine oko 650 kvadrata sa 223 sedišta. Ovo će biti centralno mesto okupljanja na kome ćemo predstavljati kulturu, tradiciju i običaje“, rekao je Rojević.

Čertvrti po redu Ravno Selo Film Festival svečano će biti otvoren večeras u 20h, koncertom filmske muzike na kom će glumce i pevače pratiti Novosadski Filharmoničari kao i na trećem izdanju festivala. Festival otvara ruski film “Superdeep” Arsenija Suhina sa Milenom Radulović u glavnoj ulozi.

Izvor: Una Tomašević

 

Festival se održava uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, Ministarstva kulture Republike Srbije, Grada Vrbasa i producentske kuće Zillion film.