Vrbas domaćin 8. rukometnog kampa „Guliver“

229

U Vrbasu je počeo tradicionalni rukometni kamp za dečake i devojčice na kojem će u narednih nedelju dana svoje sportske veštine usavršavati oko osamdeset polaznika.

Izvor: rtv.rs

Oko četrdeset devojčica i isto toliko dečaka iz opštine Vrbas, ali i iz inostranstva, boravi na osmom rukometnom kampu u Vrbasu. Tokom nedelju dana rada u dve smene mladi rukometaši će imati prilike da uz izuzetne trenere usavrše svoje rukometne tehnike kako bi se što bolje pripremili za sledeću sezonu. Novina je da su na rukometni kamp u Vrbas ove godine došli su i polaznici iz prvoligaških klubova iz Rumunije i Austrije.

Ono što rukometni kamp u Vrbasu izdvaja od drugih je da treninge i rad sa decom obavljaju iskusni treneri i proslavljeni igrači iz vrbaškog Rukometnog kluba. Vladimir Vojvodić, sada radi u inostranstvu, ali je i jedan od glavnih trenera na kampu.

„Sa decom će ove godine raditi istaknuti nekadašnji igrači, a sada treneri. Tu je Veo Kilibarda koji je trener mlađe kategorije u Vrbasu. Đuro Karanović je trener i igrač koji sada radi u Francuskoj. Milutin Lučić trenira prvi tim žena koje igraju u Super ligi Srbije. Sve su to odlični rukometaši sa velikim iskustvom.“

Predsednik Rukometnog saveza Vojvodine, Jovan Kovačević, ističe da je najveća prednost ovog kampa to što je potpuno besplatan za sve polaznike.

„Vrbas je prepoznat u rukometnom svetu kao rasadnik talentovanih igrača, ali i trenera koji su nakon igračke karijere nastavili da se bave trenerskim poslom. Svi oni su dali veliku podršku našem kampu i ranijih godina, ali i ove godine. Deci koja treniraju na kampu ta vrsta podrške veoma mnogo znači,“ ističe Kovačević.

U godini kada rukometni kamp proslavlja mali jubilej, pet godina rada, klub je osvojio titulu državnog prvaka u kategoriji mlađih pionira do 12 godina što je još jedna potvrda da rad ovih trenera rukometa donosi zapažene rezultate.

Ono što rukometni kamp „Guliver“, ali i sve timove rukometnog kluba iz Vrbasa izdvaja od ostalih je činjenica da je potpuno besplatan.

Izvor: rtv.rs