ZA DECU IZ GRAČANICE UPRILIČEN PRIJEM KOD PREDSEDNIKA OPŠTINE

200

Za mališane dečije sekcije „Aleksandar Davidesku“, Amaterskog pozorišta “Janićije Popović” iz Gračanice, koji su u pratećem programu nastupili na 62. RFAPS sa predstavom „Igra“ i predstavnike Doma kulture Gračanica, danas je, pre njihovog povratka na Kosovo, prijem priredio predsednik opštine Kula Damjan Miljanić.

„Imali smo zadovoljstvo da proteklog vikenda ugostimo drage nam goste iz Gračanice. Trudili smo se da budemo dobri domaćini i da oni stvarno uživaju ovde u Kuli. Stvoreni su novi prijateljski odnosi i verovatno ćemo već u septembru mi biti njihovi gosti i uspostaviti sjajnu saradnju dve opštine – Kule i Gračanice“, rekao je predsednik Miljanić.

U ime gostiju nekadašnji direktor Doma kulture Gračanica Srećko Todorović se zahvalio na gostoprimstvu, na izuzetnoj pažnji i uvažavanju, koje su im domaćini ukazali. „Ja nisam prvi put u Kuli, ali ova deca jesu. Naišli smo na jedan izuzetan prijem. Videli smo da Vojvođani imaju široku, pitomu i veliku dušu kao što je vojvođanska ravnica. Zahvaljujem im se na tome i nadam se da ćemo uspeti da ovakav doček i mi priredimo vama u našoj prelepoj Gračanici, 21. septembra kada obeležavamo Dan grada. Dugo godina sam u kulturi i do sada nisam naišao na ovakav prijem. Još jednom se zahvaljujem Kuljanima, predsedniku i njegovim saradnicima na gostoprimstvu“, rekao je Srećko Todorović.

Predsednik opštine je mališanima iz Gračanice poklonio tablet računare i druge prigodne poklone. Zahvaljujući se na poklonima devojčica Helena Popović je rekla da je sve bilo divno, da su ljudi ovde dobri i plemeniti i da je veoma zadovoljna gostoprimstvom. Isto mišljenje deli i Aleksa Simić, koji je rekao da su, osim što su odigrali predstavu na Festivalu, obišli grad, Likovnu galeriju, Biblioteku, videli izložbu „U susret muzeju“, kao i pravoslavni hram Svetog Marka u Kuli.

M.P.