Nova humanitarna akcija MZ Ruski Krstur

799

Pre oko tri meseca Mesna zajednica Ruski Krstur je pokrenula još jednu humanitarnu akciju. Reč je o prikupljanju polovnog nameštaja koji se kasnije distribuira socijalno ugroženom stanovništvu ili građanima kojima je ova vrsta pomoći potrebna.

„Na ovaj način pomažemo građanima koji menjaju nameštaj i onima koji ga nemaju“, kaže Mihajlo Pašo, sekretar mesne zajednice Ruski Krstur.

-Akcija je zaživela i evo već tri meseca traje. Odziv građana je veoma dobar, kako onih koji žele da poklone nameštaj, tako i onih kojima je on neophodan. Građani dolaze u MZ i kažu nam šta im treba konkretno – kauč, dvosed, trosed, frižider ili nešto drugo i onda im ako to imamo isporučujemo. Planiramo i u budućnosti da ovu akciju, kao i mnoge druge koje su aktuelne u našoj Mesnoj zajednici, sprovodimo, kaže sekretar Pašo.

Vesna Novaković je danas dobila dvosed i dve fotelje. Ona se zahvalila Mesnoj zajednici što je izašla u susret njoj i njenoj sestri koje žive same, bez roditelja. Ono što je ovoj mladoj devojci neophodno je posao, kako kaže, jer joj je Mesna zajednica izašla u susret i obezbedila nameštaj kako bi ona i sestra imale osnovne uslove za život.

Danas je nameštaj dobilo šest porodica. Akcija će biti nastavljena i dalje, a svima koji je potrebna ova vrsta pomoći treba da se jave u MZ Ruski Krstur.

Izvor: qmedia