Prijem za najbolje u državi iz robotike

498

Predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić upriličio je danas svečani prijem za učenice Osnovne škole „Petefi brigada“ Anđelu Durković i Nađu Igrački i njihovu nastavnicu Lidiju Bačić, koje su na šestom Republičkom takmičenje iz robotike i interfejs tehnologije ROBO-INT INVENT, održanom u OŠ “Sveti Sava“ u Požarevcu, ostvarile zapažen rezultat. Tim povodom uručio im je na poklon tablet računare.

Na takmičenju su učestvovali učenici šestog, sedmog i osmog razreda iz svih krajeva Srbije. Anđela Durković, učenica šestog razreda, osvojila je treće mesto, a Nađa Igrački, učenici osmog razreda, pripalo je najviše priznanje, osvojivši prvo mesto za izradu strujnog kola.

Predsednik Miljanić je istakao da je prethodnih dana imao zadovoljstvo da primi uspešnu decu iz opštine Kula.

-Znam da ću se ponoviti sa pričom, ali nema drugih reči nego jednostavno da im se i lično i ispred opštine Kula zahvalim i da im ukažem poštovanje. Želimo da te priče istaknemo, da budu vidljive svim našim sugrađanima i da ih motivišu da vredno rade, bilo to u školi ili na poslu, jer bez toga nema ni uspeha ni napretka, kako naše Opštine, tako i naše države, rekao je predsednik Miljanić.

Lidija Bačić, nastavnica tehničkog i informatičkog obrazovanja istakla je da je tajna za ovako dobre uspehe đaka, već godinama unazad isključivo rad, kao i motivacija same dece.