Počelo asfaltiranje obilaznice oko jezera „Rodić“

1292

Danas su započeti radovi na asfaltiranju obilaznice oko jezera „Rodić“. Predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić rekao je da su radovi na regionalnom putu kroz Kulu praktično završeni, da su ostali još određeni završni radovi, te se pristupilo saniranju lokalnih puteva, koji su bili opterećeni i oštećeni u prethodnom periodu, a pre svega tzv. obilaznica oko „Rodića“.

Prema rečima predsednika Miljanića, obilaznica će se u punoj dužini asfaltirati, do igrališta „Geder“. Takođe, asfaltiraće se i ulica Petefi Šandora, a sanira se i regionalni put u ulici Veljka Vlahovića, koji se ne presvlači u punom profilu, već se sanira u etapama.

-Iako su svi ovi radovi opravdani i cilj je da se dobije bolja saobraćajnica, već dugo vremena ovi radovi narušavaju komfor života i saobraćaja kroz Kulu, rekao je predsednik Miljanić.

Kad je državni put prvog B reda broj 15, koji prolazi kroz Kulu, u pitanju Miljanić je podsetio da je on potpuno rekonstruisan, kao i vrbaski most, a urađene su i biciklističke staze i u većem delu puta potpuno novi trotoari, kao i atmosferska kanalizacija.

-Sve to rezultiraće normalnom saobraćaju i kvalitetnom putu kroz Kulu, rekao je Miljanić i dodao da ove godine počinju radovi na obilaznici Bački Breg-Nakovo, te će kompletan teretni saobraćaj biti izmešten iz centra Kule.

-U Prostorni plan Srbije, opština Kula je tražila da se unese i izgradnja obilaznice iz pravca Odžaka do Kule. Kula će i dalje biti jedno veliko gradilište, što se tiče putne infrastrukture. Sve su to kapitalni projekti, koji se rade jednom u pedeset godina i lično sam veoma zadovoljan što se to radi upravo u ovom momentu, rekao je Miljanić.

Predsednik Miljanić je istakao da su građani na momente bili s pravom rezignirani, jer su se radovi odužili, ali je ključan bio kvalitet radova.

Krajnji ishod je bolja, kvalitetnija i bezbednija saobraćajnica, zaključuje Miljanić.