Likovna kolonija Opštinske organizacije invalida rada

245

U organizaciji Opštinske organizacije invalida rada danas je u Kuli održana već tradicionalna, 13. Likovna kolonija. Koloniju je otvorio Stanko Nikčević, potpredsednik Saveza invalida rada Srbije.

Prisutne slikare i goste pozdravili su Obrad Vojinović, predsednik Opštinske organizacije invalida rada, Julijana Stanisavljević iz Ministarstva za rad, boračka i socijalna pitanja –Sektor za zaštitu osoba sa invaliditetom, kao i Ljubica Tijanić, pomoćnica predsednika opštine Kula, koja je istakla dobru, dugogodišnju saradnju lokalne samouprave i Opštinske organizacije invalida rada.

„Lokalna samouprava podržava sve aktivnosti Opštinske organizacije invalida rada i tako će biti i ubuduće“, rekla je Ljubica Tijanić.

Julijana Stanisavljević, predstavnica nadležnog Ministarstva je pozdravila sve prisutne i izjavila da Ministarstvo kroz stalno otvoren konkurs podržava finansijski ovakve i slične akcije.

„Sektor za zaštitu osoba sa invaliditetom ima dva konkursa. Jedan je stalno otvoren, a jedan je programski odnosno, godišnji konkurs. Imamo 33 saveza, a u sklopu tih saveza 513 udruženja koje Sektor podržava. Iz tih razloga smo danas i ovde, da damo podršku i pokažemo jednakost, da pokažemo da oni nisu sami i da mi brinemo o njima.U Ministarstvu je Kula već prepoznatljiva što znači da birine o svojim građanima i da su svi građani jednaki, da su vrata opštine Kula otvorena kako za druge građane tako i za osobe sa invaliditetom. Zahvalni smo predsedniku opštine i kompletnom rukovodstvu sa kojima imamo odličnu saradnju. Mislim da bi predsednik opštine Kula Damjan Miljanić trebao da bude primer za sve opštine, kako u Vojvodini tako i u celoj Srbiji“, rekla je Julijana Stanisavljević.

Na kraju kolonije Obrad Vojinović je uručio zahvalnice slikarima, kao i svima koji prate i podržavaju rad Opštinske organizacije invalida rada. Slike nastale na ovoj Likovnoj koloniji biće, kao što je to praksa, izložene u Likovnoj galeriji Kulturnog centra u Kuli o čemu će Opštinska organizacija invalida rada sve zainteresovane obavestiti naknadno.