40 miliona dinara za sanaciju vodovodne mreže

385

Iz pokrajinskog budžeta 740 miliona dinara za poljoprivredu, vodoprivredu i lokalni razvoj. Sredstva opštini Odžaci odobrena i za izradu projektne dokumentacije za izgradnju gasnih kotlarnica u Predškolskoj ustanovi „Poletarac“ i OŠ “Kosta Stamenković“.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je krajem aprila predstavnicima lokalnih samouprava u AP Vojvodini ugovore o sufinansiranju projekat u oblastima poljoprivrede, vodoprivrede i lokalnog razvoja,vredne 740 miliona dinara.

Opština Odžaci je, za projekat sanacije vodovodne distributivne mreže u Odžacima, faza 1 i 2, iz pokrajinskog budžeta dobila 40 miliona dinara, dok je milion dinara izdvojeno za sufinansiranje izrade projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju gasnih kotlarnica u Predškolskoj ustanovi „Poletarac“ i Osnovnoj školi „Kosta Stamenković“ u Srpskom Miletiću.

Istakavši da je Pokrajinska vlada posredstvom Sekretarijata za poljoprivredu,vodoprivredu i šumarstvo izdvojila 740 miliona dinra,za realizaciju 53 ugovora, putem tri konkursne linije Mirović je rekao da se pokreće novi talas važnih poslova u AP Vojvodini.

-Ciljevi su obezbeđivanje sanitarno čiste vode za domaćinstva i industrijske zone,izgradnja kanalizacione mreže, uređenje atarskih puteva i otresišta, kao i realizacija postupaka komasacije. Nikad se više u ovoj oblasti nije radilo, izjavio je Mirović, dodavši da mora mnogo više da se radi, pogotovu u onim lokalnim samoupravama u kojima nije rešeno pitanje snabdevanja pijaćom vodom.

Pitanje vodosnabdevanja,prema njegovim rečima, pitanje je koje jeste izraženo ali ne kao pre šest godina.
-Sve što smo obećali, mi smo realizovali. Iza nas su rezultati, ali moramo mnogo više da radimo, rekao je Mirović.
Uručenju ugovora predstavnicima lokalnih samouprava prisustvovali su i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Čedomir Božić i pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Aleksandar Sofić.

Projekat: „Moji Odžaci, moja zdrava životna sredina“
portal Naše Mesto realizuje
uz sufinansiranje opštine Odžaci