Ministarka privrede Anđelka Atanasković posetila kompaniju „Sigma“

531

Predstavnici Ministarstva privrede, na čelu sa ministarkom Anđelkom Atanasković i predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić, posetili su danas kompaniju „Sigma“ doo Kula, gde je nakon obilaska proizvodnog pogona u Crvenki, upriličen radni sastanak kojem je prisustvovao i Zoran Bulatović, direktor Regionalne privredne komore Sombor.

Ministarka Anđelka Atanasković je istakla da joj je drago što je danas videla jednu potpuno novu tehnologiju i što je kompanija „Sigma“ uložila mnogo u razvoj sredstava za dezinfekciju, koja su mnogo bitna u ovoj eri kovida.

-Mislim da ćemo kao Ministarstvo nastaviti da pomažemo kupovinu nove opreme, kao što smo pomagali i prošle i ove godine, a da ćemo pomagati i u vidu afirmacije kompanije „Sigma“, jer smatram da svaki vodovod u Srbiji treba da ima njihov uređaj za prečišćavanje, odnosno za dezinfekciju i gledaću da lokalne samouprave budu upoznate sa njihovim radom i njihovom tehnologijom, rekla je ministarka Atanasković i dodala da je prezadovoljna sa kompanijom „Sigma“ i sa onim što je videla i saznala, te da je sa predsednikom opštine Kula pričala o pomoći kad je u pitanju infrastruktura.
Predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić zahvalio se ministarki Atanasković i njenim saradnicima na poseti i podršci koju pruža kompaniji „Sigma“ i opštini Kula, jer je svako radno mesto značajno za opštinu.

-Koliko radimo, kao lokalna samouprava, na privlačenju novih investicija u našu opštinu toliko je značajno da se i postojeći investitori, odnosno postojeće kompanije koje funkcionišu na našoj teritoriji, razvijaju i zapošljavaju nove radnike, rekao je Miljanić.
Miljanić je istakao da su u radnom delu sastanka izneti problemi koje lokalna samouprava ima kad je u pitanju razvoj infrastrukture u industrijskoj zoni, te su dobili uveravanja da mogu računati na pomoć i podršku Ministarstva, na čemu im je i lično i kao predsednik opštine Kula veoma zahvalan.

Dragan Kapičić, vlasnik i direktor kompanije „Sigma“ zahvalio se ministarki Atanasković na poseti i podršci i rekao da očekuje da nakon ove posete kompanija „Sigma“ bude još više prepoznata, kako na državnom nivou, tako i šire i naglasio da će kompanija „Sigma“ i ubuduće nastaviti da daje svoj maksimalan doprinos, kako bi pomogli društvenoj zajednici, pre svega kada je dezinfekcija vode u vodovodima u pitanju, a u ovoj situaciji pandemije korona virisa su razvijeni i novi preparati za dezinfekciju i preventivno delovanje svih virusa, bakterija i gljivica.

Podsetimo, kompanija „Sigma“ je tokom vanrednog stanja donirala oko 300.000 litara dezinfekcionih sredstva, a od početka pandemije do danas preko 10 miliona litara dezinfikanata kriznim štabovima, lokalnim samoupravama, zdravstvenim ustanovama, privredi i građanstvu.