Opština Kula uložila ove godine 10 miliona dinara u lokalnu putnu mrežu

710

Asfaltiranjem kolovoza u ulicama Irine Provči u Ruskom Krsturu, Radnoti Mikloša u Kuli i Sime Šolaje u Crvenki ovogodišnje planirano ulaganje u putnu privredu u kulskoj opštini biće završeno, rekao je Damjan Miljanić, predsednik opštine Kula prilikom obilaska radova na sanaciji puta u Ulici Irine Provči u Ruskom Krsturu.

-Uradili smo krpljenje udarnih rupa i popravke putne mreže na teritoriji cele opštine. Vrednost radova je bila gotovo 10 miliona dinara. Uporedo sa ovim poslovima završavani su i radovi na glavnom putu od Vrbasa do izlaska iz Kule ka Crvenki. Trenutno radimo lokalne puteve. Urađena je obilaznica od magistralnog puta za Vrbas do Gedera, pored Motela Rodić i deo kolovoza u Ulici Petefi Šandora. Nakon svih ovih radova danas će biti urađeno asfaltiranje puta u Ulici Irine Provči u Ruskom Krsturu, a naredne sedmice i u ulicama Sime Šolaje u Crvenki, gde je put najviše i oštećen i u Ulici Radnoti Mikloša. U ovoj ulici je ranije počelo asfaltiranje, a sada će biti urađena druga faza radova čime će biti završena kompletna sanacija puta i u ovoj kulskoj ulici, rekao je predsednik Miljanić.

Završetkom radova u ove tri pomenute ulice opština Kula će ukupno u ovoj godini sanirati lokalnih puteva u dužini od 5 kilometara plus magistralni put koji su radili „Putevi Srbije“.

-Reč je o velikom poslu i unazad nekoliko godina, kada je reč o putnoj privredi u kulskoj opštini, sigurno nije ovoliko urađeno. Planiramo da nastavimo ovim tempom zato što želimo da u svakom naseljenom mestu putevi u svim ulicama budu dobri i održavani. U narednoj godini će biti opredeljeno više sredstava kako bi se nastavila sanacija lokalnih puteva gde god je to neophodno, rekao je Miljanić.

Radovi u ulicama Sime Šolaje u Crvenki i Radnoti Mikloša u Kuli biće obavljeni naredne nedelje.

M.P.