Pušten u rad semafor na raskrsnici kod autobuske stanice u Crvenki

600

Danas je pušten u rad semafor na raskrsnici kod autobuske stanice u Crvenki. Opština Kula je isfinansirala projekat u cilju povećanja bezbednosti svih učesnika u saobraćaju. Ova raskrsnica je bila posebno nebezbedna pijačnim danima kada je frekvencija vozila i pešaka veća ali i zbog nedostatka mesta za parkiranje, kaže Dejan Aleksić iz Saveta za saobraćaj opštine Kula.

-Posle ispunjavanja svih potrebnih uslova danas puštamo semafor u Crvenki u rad. Režim saobraćaja je zbog toga izmenjen. Semafor je takvog tipa da će prelazak pešaka biti najavom preko tastera, dok će sa autobuske stanice izlazak autobusa biti regulisan prelaskom preko magnetnih detektora.

U prethodnom periodu na ovom delu puta bio je povećan broj saobraćajnih nezgoda sa povređenim i poginulim licima. Opština Kula je preduzela potrebne mere, pripremila dokumentaciju, pribavila saglasnosti i isfinansirala kompletan projekat na uređenju ove raskrsnice.

Istovremeno je izmenjen saobraćaj u Njegoševoj ulici gde su obezbeđena nova parking mesta i u narednom periodu ćemo vršiti pojačanu kontrolu saobraćaja na ovoj lokaciji kako bi vozila izmestili sa autobuske stanice gde je i zabranjeno parkiranje, kaže Aleksić.

Opština Kula je ove godine izdvojila značajna sredstva u putnu infrastrukturu, pa osim redovnog održavanja i krpljenja lokalnih puteva, novi asfalt postavljen je na obilaznici od Vrbaskog mosta do Gedera u dužini od dva kilometra, zatim u ulicama Radnoti Mikloša i delu ulice Petefi Šandora u Kuli i u ulicama Sime Šolaje u Crvenki i Irine Provči u Ruskom Krsturu, uz potpunu rekonstrukciju magistralnog puta koji prolazi kroz Kulu i koju su radili „Putevi Srbije“, kaže Damjan Miljanić, predsednik opštine Kula i dodaje da će naredna investicija biti presvlačenje asfalta od izlaza iz Kule do Sivca. „Projekat za ovaj posao je završen i on obuhvata i rekonstrukciju puta kroz Crvenku, deo trotoara i prilaza. Ovi radovi treba da počnu naredne godine. Juče je održan sastanak u vezi izgradnje obilaznice i potvrđeno nam je da će izgradnja početi krajem ove ili početkom naredne godine. Radiće se još jedan projekat koji se tiče Crvenke, a reč je o uređenju obale Velikog bačkog kanala od Crvenke do Kule. Radovi predviđaju izgradnju pešačko – biciklističke staze i samo uređenje obale u dužini od pet kilometara“, rekao je predsednik Miljanić danas u Crvenki.

Učesnicima u saobraćaju upućen je apel da poštuju saobraćajnu signalizaciju, a vozačima da svoja vozila parkiraju na mesta koja su predviđena za to.