Nedimović i Rojević u Ravnom Selu: Subvencije ključne za razvoj poljoprivrede

559

Zahvaljujući subvencijama i podršci države i lokalnih samouprava, poljoprivredna proizvodnja je značajno unapređena u poslednjih nekoliko godina, rekli su ministar poljoprivrede Branislav Nedimović i predsednik opštine Vrbas Predrag Rojević prilikom susreta s poljoprivrednicima u Ravnom Selu i Savinom Selu.

Izvor: vrbas.net

– Subvencije su izuzetno značajne za razvoj poljoprivredne proizvodnje. Država svojim ratarima mora pružiti podršku. Za kupovinu traktora, ili izgradnju plastenika. Podizanje zasada. To je jedini nacin kako da mi unapredimo nasu poljoprivrednu proizvodnju – rekao je ministar Nedimović.

Nedimović i Rojević obišli su gazdinstva Milana Nikolića i Filipa Ćosića u Ravnom Selu i Miloša Martića u Savinom Selu. Nikolić se bavi proizvodnjom paprike u 79 plastenika, a Ćosić se bavi ratarstvom i uzgojem ovaca na oko 100 hektara. Martić na oko 80 hektara uzgaja kukuruz, suncokret i lešnike.

– Nama u opštinskoj upravi je važno da zajedno sa republičkom i pokrajinskom vladom podstičemo razvoj i unapređenje poljoprivredne proizvodnje i stvaramo uslove da naši sugrađani koji se bave poljoprivredom ostvaruju prinose i prihode koji će im omogućiti da sebi i svojim porodicama obezbede dobre uslove za život. Uspešna gazdinstva Milana Nikolića i Filipa Ćosića iz Ravnog Sela i Miloša Martića iz Savinog Sela, dokaz su da poljoprivreda uz subvencije države, pokrajine i opštine može da bude vrlo unosan i vrlo isplativ posao – rekao je Predrag Rojević, predsednik opštine Vrbas.

Rojević je istakao da u opštini Vrbas ima 2.615 registrovanih gazdinstava, a da opština iz budžeta izdvaja preko 70 miliona dinara za razvoj poljoprivrede.

Ministar Nedimović je istakao značaj poštovanja zakona pri angažovanju sezonskih radnika, kao i značaj primene IT tehnologija i nauke u unapređenju poljoprivredne proizvodnje.