Nove mere samo za manifestacije. Odluka o zabrani muzike u letnjim baštama doneta još 2019. godine

2219

Krizni Štab opštine Kula doneo je nove mere. Predsednik opštine Kula i komandant Štaba, Damjan Miljanić, rekao je da su, u skladu sa svim instrukcijama koje se dobijaju sa republičkog nivoa, uvedene nove mere.

-Mere se odnose na manifestacije koje se održavaju na otvorenom i u zatvorenom sa većim brojem posetilaca. Te manifestacije moraju da se prijave tri dana ranije, kao i očekivani broj posetilaca, mesto održavanja manifestacije i shodno tome Krizni štab daje preporuke za preventivne mere koje moraju da se primenjuju, rekao je Miljanić.

Predsednik Miljanić je dodao da su se poslednjih dana pojavili komentari po raznim mrežama koji navode i nove mere vezano za muziku u baštama na otvorenom.
-To su mere i Odluka koje su zapravo iz 2019. godine i koje su poslednjih nekoliko godina na snazi i u kojima nema ništa novo, a po kojoj je zabranjena muzika u letnjim baštama i koja se od tada striktno primenjuje. Razlog za donošenje ove Odluke iz 2019. godine jeste veliki broj pritužbi građana na buku upravo od muzike iz samih bašti, kojih je bilo i tada, a i sada, posebno prošle nedelje, rekao je Miljanić.

Miljanić dalje objašnjava da je muzika dozvoljena, ali da ne može biti uživo izvođenje muzike u bašti, već samo u zatvorenom prostoru pa da se emituje na baštu, kao što je sa većinom lokala slučaj.

-Većina pritužbi građana došla je iz naseljenog mesta Crvenka, zbog buke do ranih jutarnjih sati, te je inspekcija delovala po prijavi, ali i preventivno kako bi opomenula lokale da vode računa o miru građana. Dakle, nema ništa novo, niti drastično kad su mere Štaba u pitanju, osim kad su manifestacije u pitanju, a kad su letnje bašte i muzika u njima u pitanju, to je nešto što funkcioniše godinama i što sam mislio da je opšte poznato bar ugostiteljima, zaključio je predsednik opštine i komandant Štaba za vanredne situacije Damjan Miljanić.