Opština Vrbas sa 70 miliona dinara podstiče razvoj poljoprivrede

73

Opština Vrbas ima 2.615 registrovanih gazdinstava i spada u sam vrh liste agrarnih centara u Vojvodini.

Izvor: agrofin.rs

Kako prenosi agrofin.rs, “Iz opštinskg budžeta godišnje se za razvoj poljoprivrede izdvaja preko 70 miliona dinara. Zajedno sa republičkom i pokrajinskom vladom podstičemo razvoj i unapređenje poljoprivredne proizvodnje i, na opštinskom nivou, stvaramo uslove poljoprivredcima da ostvaruju dobre prinose i prihode”, rekao je Predrag Rojević, predsednik opštine Vrbas, prilikom nedavne posete ministra poljoprivrede Branilsva Nedimovića ovoj lokalnoj samoupravi.

Rojević je posebno istakao uspešna gazdinstva Milana Nikolića i Filipa Ćosića iz Ravnog Sela kao i Miloša Martića iz Savinog Sela. Nikolić se bavi proizvodnjom paprike u 79 plastenika, a Ćosić ratarstvom na oko sto hektara i istovrmeno uzgojem ovaca. Savinioselac Martić na oko 80 hektara uzgaja kukuruz, suncokret i lešnike.

“Ovi mladi poljoprivednci sa rezultatima koje postižu u proizvodnji svakako su najbolji dokaz da poljoprivreda uz subvencije države, pokrajine i opštine može da bude vrlo unosan i isplativ posao”, istakao je Rojević.

B.K.

Izvor: agrofin.rs