Počeo prvi Memorijalni košarkaški turnir „Boris i Fare“ u Sivcu

232

Danas je u Sivcu, u organizaciji Košarkaškog kluba „Sivac“ počeo prvi Memorijalni košarkaški turnir „Boris i Fare“ u znak sećanja na dvojicu preminulih bivših košarkaša Sivca Borisa Đunisijevića i Cvetozara Mirosavljeva – Fareta. Učesnici memorijalnog turnira su Omladinski košarkaški klub „Vrbas“, Hajduk iz Kule, Dunav iz Apatina i domaćin Sivac. Turnir je otvorio predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić koji je istakao da mu je čast što je imao priliku da otvori prvi Memorijalni košarkaški turnir „Boris i Fare“.

„Smisao lokalne samouprave je i da finansira programe iz sporta. Trudimo se da u tome uradimo što više. Svake godine se iznosi koje za te namene izdvajamo povećavaju, tako će biti i u narednoj godini, kada će budžet biti povećan za 10 posto“, rekao je predsednik Miljanić i dodao da su motivi za organizaciju ovog turnira: sećanje na uspešne košarkaše i promovisanje košarke, opredelili lokalnu samoupravu da izdvoji sredstva za finansiranje turnira, za koji veruje da će iz godine u godinu biti sve bolji.

Prvi Memorijalni košarkaški turnir „Boris i Fare“ posetili su i zvaničnici iz sveta košarke: generalni sekretar Košarkaškog saveza Srbije Zlatko Bolić, predsednik Košarkaškog saveza Vojvodine Sava Rajković, član Upravnog odbora Košarkaškog saveza Srbije Darko Karan, kao i mnogi drugi gosti.