KK „Sivac“ pobednik prvog Memorijalnog turnira „Boris i Fare“

626

Za vikend je u organizaciji Košarkaškog kluba „Sivac“ održan prvi Memorijalni košarkaški turnir „Boris i Fare“ u znak sećanja na dvojicu preminulih bivših košarkaša Sivca Borisa Đunisijevića i Cvetozara Mirosavljeva – Fareta. Učesnici memorijalnog turnira su bili Omladinski košarkaški klub „Vrbas“, Hajduk iz Kule, Dunav iz Apatina i domaćin Sivac.

Prvog dana održavanja Memorijalnog turnira „Boris i Fare“, u Sportskoj hali u Sivcu pobede su ostvarili ekipe OKK Sivac protiv KK Vrbas i Dunav Apatin protiv Hajduka iz Kule.
Drugog dana turnira, u meču za treće mesto sastale su se ekipe Vrbas-Hajduk, a slavila je ekipa Vrbasa rezultatom 82-68. Za pobednika turnira borile su se ekipe Sivac-Dunav Apatin, a slavila je ekipa domaćina rezultatom 81-68, dok je za najboljeg igrača turnira –MVP – proglašen Krstajić Stefan iz KK Sivac.

Turnir je otvorio predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić, a prisustvovali su mu i zvaničnici iz sveta košarke: generalni sekretar Košarkaškog saveza Srbije Zlatko Bolić, predsednik Košarkaškog saveza Vojvodine Sava Rajković, član Upravnog odbora Košarkaškog saveza Srbije Darko Karan, kao i mnogi drugi gosti.
Organizatori se zahvaljuju svim posetiocima turnira i nadaju se novom druženju u još većem broju i sledeće godine.