U subotu tradicionalna manifestacija Dani krsturske paprike 2021

1172

U Ruskom Krsturu će se u subotu 21. avgusta održati tradicionalna manifestacija Dani krsturske paprike, koji će okupiti brojne proizvođače i otkupljivače paprike, a očekuje se dolazak predstavnika lokalne i pokrajinske vlasti i drugih.

Program će početi u 11:00 časova skupom otkupljivača i proizvođača paprike u centru sela, nakon čega sledi obilazak više parcela pod paprikom i obilazak dva ogledna polja firme „Timac Agro Balkans“ i „ZKI“. Od 13:00 časova na programu je izložba paprike i drugih povrtarskih proizvoda domaće radinosti, starih zanata i suvenira, nakon čega će svi posetioci moći da uživaju u pripremanju tradicionalnih jela i degustaciji specijaliteta od paprike i ručku. Defile paradnih zaprega Konjičkog kluba “Rusin” i gostiju kluba održaće se od 17:00 sati, a svečano otvaranje manifestacije i kulturno-umetnički program zakazan je za 17:30.
Najmlađi će od 18:30 učestvovati u maskenbalu, posle čega će biti dodeljena nagrada za najlepšu masku, kao i najtežu papriku, najlepši štand i najbolji ajvar. U 19:00 časova počinje muzički program, a prisutni će od 21:00 moći da uživaju i u koncertu pevača Milana Mitrovića.
Projekat podržavaju opština Kula i Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.