Predstavnicima Skupštine stanara Fragmenta predstavljen projekat sanacije

669

Predsednik opštine Kula Damjan Miljanić održao je danas sastanak sa predstavnicima Skupštine stanara gde su sagledani problemi stanara u zgradama u ulici 29. Novembra, tzv. Fragment. Tim povodom, predsednik Miljanić im je prezentovao projekat sanacije Fragmenta.

-Projekat predviđa da se na gornjem platou, gde postoje veliki problemi, gde je jedna zgrada čak počela i da tone pre šest, sedam godina, izvrši sanacija trotoara, svih šahti i izgradi novi parking. Na donjem platou planirana je sanacija staza oko zgrade, sanacija svih šahti, izgradnja dodatno jednog dela atmosferske kanalizacije i da se preko opštinskog placa napravi izlaz na put na ulicu Stevana Sremca, rekao je predsednik Miljanić i dodao da je ukupna vrednost radova oko 25 miliona dinara, od kojih je deo sredstava opredeljen u budžetu za ovu godinu i biće realizovan u ovoj godini, a drugi deo naredne godine.
Na sastanku je razgovarano i o rešavanju problema grejanja u zgradama, ne samo na Fragmentu, već i u svim stambenim zgradama.

-Evidentno je da je grejanje problem, zbog dotrajale opreme-kotlovi su stari sa veoma niskim stepenom iskorišćenja, odnosno sa zastarelom tehnologijom, toplovodi i ceo sistem grejanja je veoma star te izaziva česte havarije, a gubici i troškovi su veliki. Svesni svega ovoga, opština će predložiti koncept rešavanja problema grejanja za sve stambene zgrade u Kuli po modelu koji se pokazao kao model koji funkcioniše, rekao je predsednik Miljanić.
Takođe, dotakli su se problema koje imaju i druge zgrade, a tiču se problema slabe naplativosti samih stanara, kao što su problemi sa krovovima i vodovodnim instalacijama odnosno buster pumpama koje obezbeđuju dovoljan pritisak u zgradama.

-Opština je svesna da veoma često stanari nemaju dovoljno svojih finansijskih sredstava da to isfinansiraju, niti se mogu organizovati da to reše, pa će opština pokušati da nađe sistemsko rešenje, jer su u velikom broju zgrada problemi veliki i stanari ih ne mogu sami rešavati, kaže predsednik Miljanić.

Na kraju sastanka predsednik opštine je upoznao predstavnike Skupštine stanara sa postupkom koji je u toku a tiče se košarkaškog terena. Naime, košarkaški teren i deo parcele košarkaškog terena nije vlasništvo opštine Kula, ali je opština ušla u postupak otkupa parcele, nakon čega će sanirati i taj objekat, zaključio je predsednik opštine Kula Damjan Miljanić.