Poseta 88. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu sa zelenim sertifikatom

64

Kao što je najavljeno 88. Međunarodni poljoprivredni sajam održaće se od 18.-24. septembra, a zemlja partner najveće sajamske manifetacije poljoprivrede u Jugoistočnoj Evropi biće Češka.

Izvor: agrofin.rs

Kako prenosi agrofin.rs, direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković izjavio je na konferenciji za štampu da će sajam moći da prisustvuju posetioci sa zelenim sertifikatom. Oni koji ga ne poseduju, a žele da posete sajam, mogu da besplatno urade brzi antigenski test na samom ulazu koji je obezbeđen u saradnji sa Gradom Novim Sadom.

Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za privredu i turizam, istakao je da je Međunarodni poljoprivredni sajam važan za prikazivanje novih dostignuća, a da će sekretarijat uvek podržavati ovakve manifestacije.

“Prvi put na sajmu imaćemo svoj poseban paviljon. Predstavićemo turistički potencijal pokrajine Vojvodine, kao i ruralnog ženskog preduzetništva”, rekao je Ivanišević.

Odlukom uprave Novosadskog sajma uvedena je nagrada za najbolju sajamsku fotografiju, koja će nositi naziv po nedavno preminulom novosadskom fotoreporteru Jaroslavu Papu, dugogodišnjem saradniku Novosadskog sajma.

B. K.

Izvor:  agrofin.rs