Bogićević: Ministarstvo poljoprivrede podržaće osnivanje edukativnih centara za stočare

68

Na prigodnoj svečanosti stočaru Milenku Čutoviću iz Bogdanaca uručen je sertifikat “FARMA DOBRE POLJOPRIVREDNE PRAKSE” koje mu je dodelilo Udruženje „Agroprofit” iz Novog Sada za povećanje brojnih tovnih rasa goveda u planinskim uslovima.

Izvor: agrofin.rs

Kako prenosi agrofin.rs, Ćutoviću je sertifikat uručio Aleksandar Bogičević, pomoćnik ministra za poljoprivredu.

“Ova farma je dobar primer da državna ulaganja u stočarstvo daju rezultate. Danas u Srbiji imamo oko 11.000 visokokvalitetnih tovnih rasa goveda što, uz naše simentalsko goveče, znatno podiže nivo ove grane stočarstva”, rekao je Bogičević, obavestivši prisutne stočare da će uskoro biti objavljen poziv Ministarstva poljoprivrede za olakšanu kupovinu priplodnih goveda, sa ličnim učešćem od svega 10 posto.

Bogičević je takođe naveo da će Ministarstvo podržati inicijativu udruženja “Agroprofit” za osnivanje edukativnih centara koji bi osposobljavali stočara za vođenje poslova na gazdinstvima, koja imaju goveda u sistemu „krava – tele”.

“Ministarstvo će takođe podržati otvaranje selekcionih centara koja se bave i aukcijskom prodajom visokokvalitetnih grla”, rekao je Bigićević.

B. K.

Izvor: agrofin.rs