U OŠ „Petefi brigada“, „Isa Bajić“ i „Vuk Karadžić“ održan prijem za đake prvake

705

U kulskim osnovnim školama „Petefi brigada“, „Isa Bajić“ i crvenačkoj „Vuk Karadžić“ danas je održana svečanost za đake prvake, koji će osnovnoškolsko obrazovanje početi od 1. septembra u ovim školama.

Đacima prvacima su dobrodošlicu i srećan početak školovanja poželeli direktori škola Čaba Požar, Mirjana Ivić Mihajlović i Nataša Đerić, a svečanosti su osim rukovodstva škole, đaka i roditelja prisustvovali i Damjan Miljanić, predsednik opštine Kula, Karolj Valka, zamenik predsednika opštine i pomoćnici predsednika Ljubica Tijanić i Strahinja Paravina.
Predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić poželeo je svim đacima prvacima uspešan polazak u školu i poručio im da će im ovo biti jedna uzbudljiva avantura u novom životnom razdoblju.

Nakon pozdravnih govora dobrodošlice i prozivke učenika, đaci su sa svojim učiteljicama, učiteljem i roditeljima otišli u učionice gde im je predsednik opštine uručio poklon pakete sa školskim priborom.

U OŠ „Petefi brigada“ je ove školske godine upisano 46 učenika koji su podeljeni u tri odeljenja, dva na srpskom i jedno na mađarskom jeziku, u OŠ „Isa Bajić“ školu je upisano 75 učenika koji su podeljeni u tri odeljenja na srpskom jeziku, dok je u OŠ „Vuk Karadžić“ upisan 71 učenik i formirana su tri odeljenja na srpskom jeziku.