Novi ultrazvučni aparat za potrebe pedijatrije u Domu zdravlja Kula

283

Za potrebe pedijatrijske službe u Domu zdravlja u Kuli Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo je obezbedio sredstva za kupovinu ultrazvučnog aparata. Aparat je vredan 3 miliona dinara i umnogome će doprineti poboljšanju zdravstvenih usluga na odeljenju pedijatrije, kaže Dr Žarko Ševin, direktor Doma zdrvlja u Kuli.

„Ako se ima u vidu činjenica da je opština Kula područje sa endemskom pojavom urođenog iščašenja kukova i ako se ima u vidu činjenica da je postojeći ultrazvučni aparat starosti preko dvadeset godina, onda ta nabavka zaista dobija na značaju. Ovo je samo jedna u nizu nabavki koja se realizuje posredstvom Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo u cilju unapređenja kvaliteta medicinskih usluga i povećanja njihove dostupnosti“, rekao je direktor Ševin. On se osvrnuo i na trenutnu epidemiološku situaciju u opštini i rekao da je ona u skladu sa opštom epidemiološkom situacijom. Broj novodijagnostifikovanih slučajeva varira trenutno od pet, šest, pa i do devet kakav je bio slučaj pre dva dana. Doktor Ševin je apelovao na sve građane da poštuju mere koje su naložene od Kriznog štaba i lokalne samouprave u prethodnih meseci.

Predsednik opštine Kula Damjan Miljanić je istakao da je nastavljena sjajna saradnja sa Pokrajinskim sekretarijatom za zdravstvo, koji kao i Republika nastavljaju obnavljanje inventara u Domu zdravlja u Kuli i najavio nove radove od strane lokalne samouprave.
-Opština Kula će u narednom periodu obezbediti sredstva da se reši još jedan problem na pedijatriji, a to je da se razdvoji savetovalište od dela gde su ostala deca, da se reši sanitarni čvor i to očekujemo da se reši u ovoj godini. U prethodnoj godini su obezbeđena sredstva za kupovinu vozila koja su nedostajala Domu zdravlja, a sledeće godine nastaviće se planovi sa ulaganjem u ovo i u druga krila Doma zdravlja Kula, rekao je predsednik opštine Damjan Miljanić.

Predsednik je istakao da opština izdvaja sredstva za specijaliste, i da postoji i volja opštine i Doma zdravlja za angažovanje, ali da je ponekad veoma teško naći na tržištu rada nekog od specijalista.