Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu objavio je Javni poziv za prijem u članstvo poljoprivrednog inkubatora Agrinno 2 Sombor

47

U okviru podrške razvoju preduzetništva i mogućnosti za zapošljavanje u prekograničnom regionu kroz poljoprivrednu praksu zasnovanu na inovacijama, Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vlade AP Vojvodina, u partnerstvu sa Institutom za ratarstvo i povrtarstvo „Institut od nacionalnog značaja za Republiku Srbiju“, Fondom ,,Evropski poslovi” AP Vojvodine kao i Neprofitnim d.o.o. za razvoj Županije Čongrad, sprovodi projekat pod nazivom “Unapređenje preduzetništva i mogućnosti za zapošljavanje u prekograničnom regionu kroz poljoprivrednu praksu zasnovanu na inovacijama – AGRINNO 2”, koji se finansira od strane EU kroz program prekogranične saradnje Mađarska – Srbija.

Izvor: agrofin.rs

Kako prenosi agrofin.rs, cilj projekta je da se uz upotrebu inovacija u poljoprivredi pomogne nezaposlenim osobama koje žive u ruralnim oblastima u prekograničnom području da zasnuju ili unaprede proizvodnju u svojim baštama i okućnicama u cilju povećanja produktivnosti i isplativosti proizvodnje. Jedna od ključnih aktivnosti na projektu je uspostavljanje poljoprivrednog inkubatora AGRINNO 2 Sombor, a koji je osnovan u maju 2021.godine sa sedištem u Somboru. “Poljoprivredni inkubatori AGRINNO 2 Sombor” svoj budući rad temelji na pružanju podrške zainteresovanima, za sticanje znanja i iskustva u oblasti inovativnih tehnologija uzgoja lekovitih i aromatičnih bilјaka i začina, te preradi i tržišnom plasmanu, ali i drugim srodnim aktivnostima.

Obrazac prijave možete preuzeti ovde.

Izvor: Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo AP Vojvodina

Izvor: agrofin.rs