Nova Crvenka obeležila Dan mesta

650

Žitelji Nove Crvenke i njihovi gosti danas proslavljaju Dan ovog mesta. Program je počeo tako što su se već tradicionalno gosti i domaćini okupili ispred spomenika u centru sela, kako bi tačno u podne položili venac na spomenik solunskim dobrovoljcima i tako odali pomen učesnicima u oslobodilačkim ratovima od 1912. do 1918. godine.

Predsednik opštine Kula Damjan Miljanić rekao je da se tradicionalno obeležava Dan mesta Nove Crvenke, ali je ove godine ta svečanost proširena, jer se po prvi put obeležava i državni praznik – Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

-Nema boljeg mesta od Nove Crvenke za ovu svečanost. Nova Crvenka-solunsko mesto, mesto koje je nastalo zahvaljujući borcima iz Prvog svetskog rata, koji su učestvovali u proboju Solunskog fronta. Takođe, ovo je poruka da nema malog mesta, nema nijednog čoveka, nijednog malog mesta koje će biti zaboravljeno niti od strane opštine, niti od države, rekao je predsednik Miljanić.

Milorad Tunguz, sekretar Mesne zajednice Nova Crvenka, rekao je da su organizatori ove godine učinili sve da pto svečanije i što lepše obeleđe ovaj Dan, veoma značajan za Novu Crvenku, opštinu Kula i državu Srbiju. Tunguz se zahvalio svima koji su pružili podršku da se obeleži Dan Nove Crvenke na ovako svečan način: opštini Kula i predsedniku opštine Damjanu Miljaniću, javno komunalnim preduzećima sa teritorije opštine Kula, njihovim direktorima i zaposlenima.

Nakon pozdravnih govora, gosti su uživali u prigodnom kulturno-umetničkom programu na bini u centru sela, nakon kojeg je priređen ručak za sve goste proslave Dana Nove Crvenke u renoviranom Klubu penzionera. Obeležavanje Dana Nove Crvenke biće završeno večeras prigodnim koncertom za omladinu koji će početi u 19 sati.