Škole iz kulske opštine uspešne na manifestaciji „Dani edukativnosti mladih preduzetnika”

328

Proteklih dana u Somboru je održana manifestacija „Dani edukativnosti mladih preduzetnika” u organizaciji Saveza pronalazača Srbije, koju su, između ostalih, podržali Ministarstvo omladine i sporta i Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje.

Na takmičenju su učestvovali učenici 8. razreda osnovne i 1. razreda srednje škole, a kao predstavnici naše opštine učestvovale su ekipe učenika i nastavnika iz Osnovne i srednje škole sa domom učenika „Petro Kuzmjak” iz Ruskog Krstura, OŠ „Petefi brigada” iz Kule, Ekonomsko trgovinske škole iz Kule i OŠ „Vuk Karadžić“ iz Crvenke. Osnovnu školu „Vuk Karadžić“ iz Crvenke predstavljala je ekipa u sastavu: Mihailo Radulović, Aleksandar Adamović, Milica Damjanović, Aleksandra Benić i Lazar Benić, a vodila ih je nastavnica Jelena Kerekeš. Osnovnu školu „Petefi brigada“ iz Kule predstavljala je ekipa u sastavu: Martina Gonclik, Leon Bajai i Patrik Huber, na čelu sa nastavnicom Lidijom Bačić. Osnovna i srednja škola sa domom učenika „Petro Kuzmjak” iz Ruskog Krstura predstavila se sa dve ekipe u sledećem sastavu: Anita Čizmar, Emina Biki, Mateja Papuga, Elena Šomođi, a vodila ih je nastavnica Lidija Pašo i Andreja Nađ, Lora Novaković, Anamarija Malacko, Glorijan Štrangar, na čelu sa profesoricom Terezom Katonom, dok se Ekonomsko trgovinska škola iz Kule predstavila sa ekipom u sastavu: Anja Ignjatov, Milica Bjekić, Una Bajat, Maja Grozdić, a predvodila ih je profesorica Slavka Lovrenčić.

U utorak , 14. septembra 2021. godine održane su radionice o izradi biznis plana i značaju preduzetništva kod mladih, a u četvrtak , 16. septembra 2021. godine održana je finalna manifestacija u svečanoj sali Gradske kuće u Somboru. Timovi su prezentovali svoje poslovne ideje u vidu biznis plana koji su samostalno izrađivali i osmišljavali.
Učenici Gimnazije „Petro Kuzmjak“ iz Ruskog Krstura kao i OŠ „Petefi brigada“ iz Kule osvojili su 3. mesto, dok je učenik Mihajlo Radulović iz OŠ „Vuk Karadžić“ iz Crvenke osvojio Povelju za najboljeg besedničara. Tom prilikom, predsedniku opštine Kula, Damjanu Miljaniću dodeljeno je posebno priznanje za doprinos i podršku održavanju manifestacije.
Učenicima i njihovim profesorima čestitamo na pokazanom znanju i još jednom uspešnom predstavljanju svojih škola i opštine Kula.