U Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ u Crvenki obeležena Evropska nedelja mobilnosti

322

Učenici nižih razreda Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Crvenki priključili su se danas obeležavanju Evropske nedelje mobilnosti, čiji je osnivač i pokrovitelj Evropska komisija.

U dvorištu škole održane su igre bez granica, a učenike trećih razreda koji su se takmičili bodrili su njihovi drugari iz prvog razreda. Đake je obišao i predsednik opštine Kula Damjan Miljanić.
-Kao što smo i najavili povodom Evropske nedelje mobilnosti u svim školama se održavaju igre bez granica. Danas smo u Crvenki, pripremili za najbolje poklone koje je obezbedilo Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, a đacima prvacima ćemo uručiti reklamni materijal vezan za saobraćaj i ponašanje u saobraćaju, rekao je predsednik Miljanić.

Nataša Đerić, direktorica OŠ „Vuk Karadžić“ je istakla da se škola aktivno uključila u obeležavanje Evropske nedelje mobilnosti, ali je govorila i o donaciji koja je danas stigla u školu.

-Učenici su u današnjim igrama bili veoma zainteresovani, aktivni i zadovoljni promovišući igru i zdrav život. Posebno bih ovom prilikom istakla donaciju princeze Katarine Karađorđević, koja je danas stigla u školu. Princeza je svim školama poslala dopise da se izjasne šta im je potrebno kada je reč o higijenskim proizvodima, a naša škola je dobila držače za papirne ubruse, rekla je direktorica Đerić.

Cela ova nedelja biće posvećena ovakvim i sličnim aktivnostima. U vrtićima će biti organizovanje šetnje, a u školama igre bez granica. Akcija, odnosno manifestacija će se završiti tako što će na kraju Evropske nedelje mobilnosti Kramerova ulica u Kuli biti zatvorena i ostavljena samo za bicikliste i pešake. Uz sve ove aktivnosti predstavnici lokalne samouprave će posetiti sve škole i praktično svi đaci prvaci dobiće promotivni materijal.