Mališani iz PU „Bambi“ šetnjom obeležili Evropsku nedelju mobilnosti

553

Mališani iz Predškolske ustanove „Bambi“ priključili su se danas obeležavanju Evropske nedelje mobilnosti, čiji je osnivač i pokrovitelj Evropska komisija, a sprovodi se uz podršku Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Vlade Švedske i Stalne konferencije gradova i opština.

Snežana Bulatović, direktorica PU „Bambi“ istakla je da se ova Ustanova i ove godine aktivno uključila u obeležavanje Evropske nedelje mobilnosti i da se ta aktivnost ove godine ogleda u šetnji dece iz svih vrtića sa teritorije opštine Kula.
Mališane iz Kule, koji su šetali od svojih vrtića pored Kanala obišao je i predsednik opštine Kula Damjan Miljanić i tim povodom najavio meru subvencionisanja bicikala od sledeće godine.

-Opština Kula, kao i jedna broj gradova ove godine, uvešće sledeće godine meru subvencionisanja nabavke bicikala i na taj način ćemo afirmisati taj način prevoza, rekao je predsednik Miljanić.

Miljanić je dodao da je u razgovoru sa decom dogovoreno da nekoliko mališana, koji dolaze peške i biciklom u vrtić, dobije prigodnu nagradu, jer žele da promovišu i podstiču korišćenje drugih načina prevoza.

Podsetimo, cela nedelja bila je posvećena ovakvim i sličnim aktivnostima. Te su tako u školama organizovane igre bez granica. Akcija, odnosno manifestacija se završava sutra, na Svetski dan bez automobila, tako što će na kraju Evropske nedelje mobilnosti Kramerova ulica u Kuli- potez od ulice Đure Strugara do ulice Ive Lole Ribara, biti zatvorena od 10 do 12 časova i biće ostavljena samo za bicikliste i pešake.