Dogovorena rekonstrukcija vrtića „Bubamara“

431

Vrtić „Bubamara“ posetilo je danas opštinsko rukovodstvo na čelu sa predsednikom opštine Kula Damjanom Miljanićem, kako bi konstatovali koji su sve radovi neophodni za poboljšanje uslova za boravak dece u vrtiću.

Direktorica Predškolske ustanove „Bambi“ Snežana Bulatović je rekla da vrtić „Bubamara“ ima ozbiljne probleme i da je na radnom sastanku sa predsednikom opštine dogovorena kompletna rekonstrukcija objekta, što podrazumeva kompletnu izolaciju zgrade, zamenu podova, krečenje, što će rezultirati novim i lepšim izgledom koji odgovara potrebama dece u vrtiću.

Direktorica je dodala da je još razgovarano o nastavku rekonstrukcije toaleta u vrtiću „Kolibri“ i planovima za rekonstrukciju vrtića u Ruskom Krsturu.
Predsednik opštine Kula Damjan Miljanić je istakao je u planu za ovu i narednu godinu rekostrukcija mnogih vrtića, njihova dogradnja i opremanje.

-Vrtić u Novoj Crvenki se uskoro otvara, kao i nove jaslice u Sivcu u sklopu nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“ i ostali vrtići će imati manje ili veće rekonstrukcije, ove ili sledeće godine. Cilj je da se u narednih nekoliko godina potpuno rekonstruišu sve predškolske ustanove. Najveći posao predstoji u vrtiću u Ruskom Krsturu, gde će se prvo raditi projekat, a potom i raditi potpuno novi vrtić, jer nema osnova da se postojeći dograđuje i rekonstruiše, rekao je predsednik opštine Kula Damjan Miljanić.

Predsednik opštine Damjan Miljanić posetio je vrtić sa svojim saradnicima, predsednikom Skupštine opštine Vladimirom Đurovićem i pomoćnicima Ljubicom Tijanić i Strahinjom Paravinom i tom prilikom deci uručio poklone i slatkiše.

Vrtić „Bubamara“ je vrtić poludnevnog boravka u kojem boravi 26-oro dece pripremno predškolskog i mlađeg uzrasta.