Turistička organizacija opštine Kula učestvuje na 88. Međunarodnom sajmu poljoprivrede, lova i ribolova i ekologije , koji se održava od 18 do 22. septembra u Novom Sadu

173

Na otvorenom i zatvorenom sajamskom prostoru nastupaju izlagači iz 17 zemalja, koji predstavljaju najznačajnije proizvode iz oblasti agrara, te oblasti lova i ribolova.

Turistička organizacija opštine Kula je zajedničkim nastupom na Sajmu sa svojim partnerima predstavila mnogobrojne i raznovrsne potencijale pogodne za dalji razvoj ove privredne grane u kulskoj opštini. Posetioci su pokazali veliko interesovanje za sadržaje koje nudimo. Ovaj put fokus je stavljen na male proizvođače čija je delatnost vezana za poljoprivredu tako da se na našem štandu mogu naći mnogi sezonski proizvodi proizvedeni od sirovina iz naše sredine kao i suveniri napravljeni rukama udruženja žena iz kulske opštine.

Posebnu pažnju posetiocima su privukli proizvodi Marinog špajiza iz Ruskog Krstura, kao i razni suveniri udruženja žena Nepker iz Kule dok gosti štanda Kule sve vreme mogu prisustvovati I prezentaciji Lokalne akcone grupe “Srce Bačke” i primerom pozitivne prakse saradnje javnog sektora sa preduzetnicima gazdinstvima i civilnim sektorom uveriti se da ovakvom saradnjom raste kvalitet života u ruralnim područjima.

Osim velikog broja posetilaca štand Turističke organizacije opštine Kula obišli su i predstavnici mnogih institucija kao i Pokrajinski sekretar za privredu i turizam dr. Nenad Ivanišević.