Potpisan Ugovor o dodeli bespovratnih sredstava za manifestaciju „Miholjski susreti sela“

432

Ministarstvo za brigu o selu dodelilo je opštini Kula bespovratna sredstva za organizovanje manifestacije „Miholjski susreti sela“. Ispred opštine Kula Ugovor u vrednosti od 500.000,00 dinara je potpisao je predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić.

U okviru manifestacije Miholjski susreti sela“ predviđeno je druženje stanovnika svih sela sa područja opštine Kula, kao i kulturno-umetnički program, dok će Kulturno-umetničko društvo “Kruščić”. u saradnji sa osnovnim školama organizovati likovni konkurs za učenike nižih razreda osnovnih škola, na temu „Jesen u Bačkoj ravnici“, U takmičarskom delu, biće organizovana izložba zimnice, gde će meštani svih sela pokazati svoje umeće u spravljanju zimnica, a žiri će na osnovu vizuelnog pregleda i same degustacije izabrati najbolje

Na manifestaciji će biti obezbeđen izložbeni prostor gde će meštani kao i mali poljoprivredni proizvođači predstaviti svoje domaće prizvode (zanatlijske proizvode, ručne radove irukotvorine, kolače i druge specijalitete, proizvode od grožđa, meda, šljiva i sl.), koje će svi posetioci moći da degustiraju.