Podrška proizvođačima iz Srbije za izvoz voća i povrća u SAD

34

Vebinar “Vodič za izvoz svežeg, smrznutog i prerađenog voća i povrća na tržište SAD”, koji su organizovali Organizacije za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija (UN FAO) i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD)” okupio je preko 70 proizvođača i izvoznika svežeg, smrznutog ili prerađenog voća i povrća iz regiona, kao i predstavnike relevantnih institucija, koje su uključene u ovaj process.

Izvor: agrofin.rs

Kako prenosi agrofin.rs, učesnici vebinara  imali su priliku da se upoznaju sa najnovijim podacima o trendovima u oblasti prometa hrane na jednom od najvećih tržišta na svetu, kao i da saznaju  informacije u vezi uvoznih procedura i dokumentacije potrebne kod izvoza i plasmana hrane na američko tržište, regulative i dobijanja FDA broja, kao i špedicije i transporta hrane u SAD.

“FAO i EBRD su prepoznali činjenicu da su SAD drugo najveće svetsko tržište hrane, gde se očekuje  dalji rast po godišnjoj stopi od 1,8 odsto. To predstavlja izuzetan potencijal za unapređe

U okviru projekta izrađen i elektronski vodič, kao i onlajn edukativna platforma usmerena ka unapređenju edukacije i podizanju spremnosti izvoznika svežeg, smrznutog i prerađenog voća i povrća na tržište SAD.

B. K.

Izvor: agrofin.rs