RUSOMIR ARSIĆ POBEDNIK 27. I 28 MEĐUNARODNOG FESTIVALA PESNIKA ZA DECU „BULKA“

222

Rusomir Arsić iz Niša autor dečije pesme „Lepo učenje“ pobednik je 27. i 28. Međunarodnog festivala pesnika za decu „Bulka“, koji je održan sinoć u Crvenki. Drugo mesto pripalo je Jovanu Bundalu iz Beograda za pesmu „Zeleno je crveno“, a treće Srbi Takiću iz Vlasotinaca autoru pesme „Devojčica svađalica“. Prema tradiciji Festivala pobednik Rusomir Arsić će biti nagrađen objavljivanjem zbirke pesama.

Festival je održan u Domu kulture Crvenka nakon jednogodišnje pauze zbog korona virusa. Organizatori su odlučili da istovremeno budu održana dva festivala, ali je izabran jedan pobednik. U finalnoj selekciji publici se predstavilo ukupno petnaest pesnika iz Srbije, Republike Srpske i Crne Gore. Festival je otvorio pobednik 26. Festivala Veselin Milićević iz Vrbasa, koji je pročitao pesmu sa kojom je pobedio 2019. godine „Leto na salašu“.
Za doprinos književnom stvaralaštvu Pesničkim prstenom nagrađena je pesnikinja i književnica iz Niša Violeta Jović. Ona je, zahvaljujući se na nagradi, rekla da je raduje što Festival opstaje i u ovim teškim vremenima i što ga podržava Crkvena opština. Nagradu publike dobila je Anita Pešić iz Niša za pesmu „Vredim i ja“.

Ove godine prvi put na Festivalu je učestvovalo i šest malih pesnika i recitatora OŠ „Vuk Karadžić“. Nagradu najbolje u ovoj kategoriji dobila je učenica Kalina Hasani. Poklone i
priznanja učenicima su uručili direktor Doma kulture Crvenka Milan Vujaković i u ime Crkvene opštine otac Miloš.

Otac Miloš je nagradu za najbolju pesmu u finalnoj konkurenciji koju dodeljuje Crkvena opština dodelio Zoranu Ranitoviću iz Kragujevca za pesmu „Olovka“.