Počela Dečija nedelja

473

Prva nedelja u oktobru i u Srbiji posvećena je deci. Ove, 2021. godine Dečija nedelja se održava od 04. do 10. oktobra pod sloganom „Dete je dete, da ga volite i razumete“. Tim povodom, predsednik opštine Kula Damjan Miljanić, sa svojim pomoćnicima Ljubicom Tijanić i Strahinjom Paravinom posetio je vrtiće „Kolibri“ u Kuli i „Ciciban“ u Ruskom Krsturu kako bi mališanima uručio prigodne poklone.

Direktorica PU „Bambi“ Snežana Bulatović rekla je da je prva nedelja oktobra posvećena deci, iako bi svaki dan trebao da bude posvećen deci.

-Ove prve nedelje oktobra deca budu u centru zbivanja i deca su posebno vidljiva u lokalnoj zajednici i mi se uvek trudimo da Dečiju nedelju obeležimo, da bismo pokazali svima da smo tu prisutni i da možemo na svoj način da doprinesemo lokalnoj zajednici, rekla je direktorica PU „Bambi“ Snežana Bulatović.

Direktorica je dodala da je Dečija nedelja počela posetom predsednika opštine i sekretara mesnih zajednica vrtićima, a da će u skladu sa epidemiološkom situacijom Dečiju nedelju obeležavati u okviru vrtića, te je pripremljen sadržaj u vidu predstava, druženja dece između grupa, sportske aktivnosti sa profesorima fizičkog, aktivnosti sa roditeljima i braćom i sestrama, kao i druge kreativne aktivnosti.

Predsednik opštine Kula Damjan Miljanić je rekao da tradicionalno predstavnici lokalne samouprave svake godine obilaze vrtiće povodom Dečije nedelje.

-Trudimo se da to kontinuirano radimo. Prethodni period smo često bili gosti PU „Bambi“, a to ćemo nastaviti i u narednom periodu. Konkretno u vrtiću „Kolibri“ urađen je sanitarni čvor i nastavljamo sa ulaganjima u sve PU sa željom da poboljšamo uslove rada i da povećamo kapacitet Ustanove izgradnjom novih objekata, rekao je predsednik opštine Kula Damjan Miljanić.

Programske aktivnosti Dečije nedelje, njeni ciljevi i teme, zasnovane na relevantnim međunarodnim i nacionalnim dokumentima i propisima, kao i zadacima u pridruživanju Evropskoj uniji, realizuju se na republičkom i lokalnom nivou, uz puno učešće dece i mladih.