Sportski vikend u znaku Memorijalnog fudbalskog turnira „Boban Damjanović“

223

U subotu je u Sivcu, u organizaciji Fudbalskog kluba Polet održan Memorijalni fudbalski turnir „Boban Damjanović“ u pomen na preminulog bivšeg fudbalera „Poleta“ Bobana Damjanovića. Na Memorijalnom turniru je učestvovalo dvanaest ekipa dečaka rođenih 2013. godine, sve ono najbolje što u tom godištu ima fudbalska Vojvodina. Turnirske utakmice su počele u subotu u 9 sati, a „Bobanov“ memorijal je svečano otvoren u 11 časova.

Nakon pozdrava svim učesnicima koje je uputio sekretar „Poleta“ Željko Varagić turnir je otvorio predsednik opštine Kula Damjan Miljanić, da bi se potom u ime porodice Damjanović organizatorima i svim učesnicima zahvalila Bobanova kćer Dunja. Dvanaest ekipa učesnica je bilo podeljeno u tri grupe i nakon takmičenja po grupama usledila je nokaut faza u kojoj su poražene ekipe završavale takmičenje. Nakon eliminacija, u finalu su se našle novosadska Vojvodina i domaćin Polet iz Sivca. Uspešniji su bili mladi fudbaleri Vojvodine koji su pobedili Polet sa 3:1 i tako postali pobednici prvog Memorijalnog turnira „Boban Damjanović“, dok se ekipa Poleta morala zadovoljiti drugim mestom.

U utakmici za treće mesto Vrbas je pobedio Mladost iz Apatina sa 1:0. Četiri najbolje ekipe su dobili pehare i medalje, priznanja su uručivale kćerke pokojnog Bobana Damjanovića Dunja i Vanja, a organizatori su za sve učesnike obezbedili sendviče, slatkiše i sokove, a svi su dobili i majice sa likom Bobana Damjanovića. Na „Bobanovom“ memorijalu, uz najbolje ekipe nagrađani su i najbolji pojedinci. Za najboljeg golmana turnira proglašen je golman Poleta Jušković, najbolji strelac je takođe član Poleta Rebić, a najbolji igrač turnira je Milanović, član pobedničke ekipe Vojvodine iz Novog Sada.

Organizaciju prvog Memorijalnog turnira „Boban Damjanović“ svesrdno je podržala lokalna samouprava.