Gradska biblioteka Karlo Bijelicki obeležila Međunarodni dan starijih osoba

51

U petak, 1. oktobra, povodom Međunarodnog dana starijih, na Pozajmnom odeljenju Biblioteke raealizovane su dve aktivnosti namenjene ovoj kategoriji članova.

Prva aktivnost bila je Gosti bibliotekari gde su naši korisnici bili u prilici da budu u ulozi bibliotekara, da preporuče pročitanu knjigu ostalim korisnicima, da preuzmu i razduže knjigu, da knjigu vrate u fond uz pomoć bibliotekara, da razmene iskustva i utiske. Gošće bibliotekarke bile su Eva Panić i Erika Adžić, dugogodišnje čitateljke i članice Biblioteke.
Druga aktivnost bila je Obuka za rad na smart telefonu, tabletu i računaru, koja je realizovana u saradnji sa Gimnazijom Veljko Petrović. Učenici škole su, našim starijim članovima, održali jedan školski čas u biblioteci škole.

Akcija je imala za cilj da obuči starije korisnike kako da pretražuju internet i koriste programe za komunikaciju preko interneta, kao i o upotrebi Socijalnih mreža.
Obe aktivnosti su prezentovane i na nedavno održanoj zum konferenciji Medijska pismenost za zrelo doba koju je organizovala Biblioteka Plus iz Beograda.