Gradska biblioteka “Karlo Bijelicki” Sombor – „Pročitali smo mi, pročitaj i ti!“

148

Čitalački klub Dečjeg odeljenja Somborske biblioteke kreće u najavljenu biblioavanturu promocijom mladog, afirmisanog dečjeg pisca Stefana Tićmija. Dva njegova romana, dva bisera srpske dečje književnosti , „Ja sam Akiko“ i „Kaput od mahovine“, biće sjajan uvod u avanturu čitanja, istraživanja, maštanja i kreativnosti, koju bibliotekari spremaju za sve članove Čitalačkog kluba.

Izvor: rtv.rs

Da podsetimo, svi zainteresovani mladi čitači su se, tokom septembra, prijavljivali i uzeli učešće u Čitalačkom klubu. Stiglo je 30 prijava, naslovi za čitanje su odabrani, a startni paketići spremni. Svi učesnici će dobiti sve što im je potrebno za prvi krug čitanja, a sledeći sastanak biće zakazan za 4 nedelje, za potrebne analize, razgovore, domaštavanja i ilustracije pročitanog. I tako u krug, do juna meseca, kada će priča biti zaokružena još jednom promocijom dečjeg pisca i dodelom nagrada za učesnike. Mentor svim učesnicima će biti Jefimija Topalović, profesor srpskog jezika i književnosti.

Promocija Stefana Tićmija i start ove biblioavanture zakazani su za sredu, 13. oktobra u 13 časova, u Sali Dečjeg odeljenja Biblioteke.