JKP „Radnik“ sivac bogatiji za kamion smećar

361

Od danas je Javno komunalno preduzeće „Radnik“ u Sivcu bogatije za novu radnu mašinu. Naime, danas je u ovo preduzeće stigao novi kamion za odnošenje smeća, a direktor ovog preduzeća Željko Madžarev ističe da je nabavka kamiona smećara veoma značajna kako za samo preduzeće tako i za građane Sivca.

-Ovaj kamion će nam veoma značiti, jer je prethodni manje zapremine i radnici su sami dizali kante, a na novom kamionu je to automatski. Kamion koji smo kupili je kamion smećar marke Iveko, zapremine 18m3, jačine motora 250 konjskih snaga. Vrednost kamiona je 13.300.000 dinara + PDV i kupljen je iz sopstvenih sredstava, putem kredita, rekao je direktor JKP „Radnik“ Sivac Željko Madžarev.

Predsednik opštine Kula Damjan Miljanić istakao je da komunalna preduzeća u opštini Kula nastavljaju da unapređuju svoje poslovanje.

-Opština Kula se ne vodi logikom da daje subvencije, već poverava poslove komunalnim preduzećima, tako da oni odrade posao na dobrobit i građana i opštine, a samim tim i zarade novac, a onda sa tim novcem unapređuju svoje poslovanje. Ovo je jedan odličan primer, kupovina novog kamiona smećara koji će povećati komfor i uslove rada zaposlenih, povećati učinak i smanjiti troškove održavanja samog komunalnog preduzeća, rekao je predsednik Miljanić.