Otvoren sajam starih zanata u Ruskom Krsturu

177

U organizaciji Udruženja Zanatlija i Udruženja Bajka iz Ruskog Krstura danas je otvoren Krsturski sajam 2021. Svi ljubitelji starih zanata danas mogu da uživaju u prezentacijama, radionicama na otvorenom i gotovim proizvodima preduzetnika, članova udruženja zanatlija iz Ruskog Krstura kao i gostiju iz okolnih mesta.

Otvarajući devetu po redu manifestaciju predsednik opštine Kula Damjan Miljanić je rekao da mu je čast i zadovoljstvo što je imao priliku da otvori ovu značajnu manifestaciju.

-Krsturski sajam 2021 je veoma značajna manifestacija na kojoj su predstavljeni proizvodi preduzetništva, starih i umetničkih zanata. Opština Kula će i dalje nastaviti da podržava ovakve sajmove, jer je to način da očuvamo tradiciju, kulturu i stare zanate, rekao je predsednik Miljanić.

Predsednik Udruženja Zanatlija Vladimir Emejdi pozdravio je sve prisutne i istakao da se zbog trenutne epidemiološke situacije ovogodišnja manifestacija malo drugačije organizuje, uz manji broj ljudi, ali da se nada da će sledeća, jubilarna, biti posebna, uz pun kapacitet, kako to ova manifestacija i zaslužuje.
Sajam se održava u dvorištu i prostorijama udruženja a održavanje istog pomogli su opština Kula i Turistička organizacija opštine Kula.