Svetski vicešampion Mihajlo Krnajac na prijemu kod predsednika opštine

532

Predsednik opštine Kula Damjan Miljanić uprilio je danas prijem za Mihajla Krnajca, osvajača srebrne medalje u karateu na nedavno održanim Svetskim školskim igrama u Pančevu.

Mihajlo Krnajac (dečaci 14-15 godina, -52kg) je pokazao najviši nivo forme i demonstrirao reprezentativni kvalitet što ga je svakako dovelo do finala i osvajanja visokog 2. mesta i srebrne medalje. Ova medalja predstavlja ogroman uspeh ne samo za KK “Hajduk”, nego i za opštinu i školu SSŠ “4. Juli” iz Vrbasa koju je predstavljao.
Predsednik opštine Kula Damjan Miljanić je istakao da je tokom cele godine imao zadovoljstvo da ugosti uspešne sportiste, đake i studente i da im na taj način iskaže poštovanje i podršku.

-Ono što opština čini jeste da povećavamo iz godine u godinu ulaganja i u klubove i u infrastrukturu. To je slučaj i sa KK „Hajduk“. Od nedavno je ovaj klub okupio sve klubove koji rade na teritoriji naseljenog mesta Kula i sada jedan zaista ugledan klub sa okupljenim snagama kreće još jednom uspešnijom stazom sa velikim brojem boraca i takmičara, rekao je predsednik Miljanić.

Predsednik Miljanić je dodao da su napravljeni dogovori da sledeće godine, kad se reše određene pravne prepreke, bude obnovljena sala za borilačke sportove, pre svega za KK „Hajduk“, gde će karatisti imati adekvatan prostor za rad.
Mihajlo Krnajac je rekao da je medalja došla nakon dugog i napornog rada i dodao da karate trenira pet godina, a da ga je zavoleo nakon što ga je otac poveo na jedan trening.

-Već sutra imamo takmičenje Beogradski pobednik. To je prvo takmičenje kako nastupamo ujedinjeni u jedan klub, a 30. oktobra nas očekuje takmičenje u Budimpešti i nadam se medaljama na oba takmičenja, rekao je Mihajlo Krnajac.

Ovom prilikom, predsednik opštine Kula uručio je Mihajlu prigodne poklone i vaučer za kupovinu sportske opreme.