ODŽACI – Evropski dan borbe protiv trgovine ljudima

128

Evropska Komisija 2007. godine proglasila je 18. oktobar za Evropski dan borbe protiv trgovine ljudima. Od tada se širom Evrope organizuju aktivnosti koje imaju za cilj podizanje svesti javnosti o problemu i posledicama trgovine ljudima. Aktivnosti koje Crveni krst sprovodi imaju veliki preventivni značaj, jer su usmerene na decu i mlade, kao posebno ugrožene ciljne grupe, ali i na profesionalce koji, u svom radu, mogu doći u kontakt sa žrtvama trgovine ljudima.

Sve dosadašnje akcije Crvenog krsta u Srbiji povodom obeležvanja Evropskog dana borbe protiv trgovine ljudima ocenjene su kao veoma uspešne i zapažene su od strane mnogih partnera širom zemlje i regiona.

Crveni krst Odžaci će ovaj značajan datum obeležiti radionicama u školama i uređenjem štanda u centru Odžaka i podelom edukativnog materijala sugrađanima kako bi im ukazali na ovaj problem i njegove posledice. Štand je zakazan za 18.10.2021. godine u 13:30 časova. Danas je realizovana radionica u OŠ „Nestor Žučni“ u Laliću za učenike petog razreda, a u sredu će biti realizovana još jedna radionica za učenike četvrtih razreda u OŠ „Ratko Pavlović Ćićko“ u Ratkovu. Predavač je Nevenka Stevanović.