Objavljena konačna rang lista građana koji su konkurisali za sredstva energetske efikasnosti

1686

Opštinsko veće opštine Kula je krajem avgusta donelo Odluku o raspisivanju javnog poziva za dodelu bespovratnih sredstava građanima za energetsku sanaciju porodičnih kuća i stanova. Opštinsko veće opštine Kula je ovaj javni poziv objavilo nakon dobijene saglasnosti od Ministarstva rudarstva i energetike, a cilj sprovođenja mera energetske sanacije je unapređenje energetske efikasnosti i povećano korišćenje obnovljivih izvora energije u domaćinstvima na teritoriji opštine Kula.

Nakon objavljene preliminarne, a zatim i konačne rang liste privrednih subjekata koji ispunjavaju uslove, danas je objavljena i konačna rang lista građana koji ispunjavaju uslove javnog poziva. Uslove javnog poziva ispunjava 17 privrednih subjekata i 83-je građana, od toga 54-oro građana za meru zamene (nabavke sa ugradnjom) spoljnjih prozora i vrata sa pratećim građevinskim radovima i 29 građana za meru nabavke i ugradnju kotlova na prirodan gas.

-Zainteresovanost građana za javni poziv je bila velika. Ovo je pilot projekat u kome su Ministarstvo rudarstva i energetike i opština Kula učestvovale sa po 3 miliona dinara. Nadamo se da će u sledećem konkursu biti opredeljena veća sredstva, te da će svi zainteresovani građani moći da dobiju sredstva za energetsku sanaciju svojih kuća, rekla je Suzana Musić, energetski menadžer i koordinator projekta i dodala da sada sledi potpisivanje trojnih ugovora, o čemu će sve strane biti blagovremeno obaveštene.

Konačnu rang liste pogledajte na linku https://kula.rs/2021/08/26/javni-poziva-za-dodelu-bespovratnih-sredstava-gradjanima-za-energetsku-sanaciju-porodicnih-kuca-i-stanova/