ZLATNA PESNICA – Sportski borilački klub ,,Mladost”

412

Na 12. po redu takmičenju u borilačkim veštinama ,,Zlatna pesnica”, u Odžacima 23. oktobra, nastupilo je 416 takmičara i iz 30 klubova u tri borilačka sporta: karateu, tekvondou i kung fu vušu. Organizatori su bili Sportski borilački klub “Mladost” iz Odžaka, Tekvondo klub Orao iz Odžaka, Srpski kungfu vušu savez i Šotokan karate savez Srbije.

,,Zlatna pesnica” jedna je od najmasovnijih sportskih manifestacija koja se održava u Odžacima i svake godine okupi više stotina takmičara, trenera, sudija, predstavnika klubova i roditelja mladih sportista iz zemlje i inostranstva.

Takmičenje u karateu je ujedno bilo i Otvoreni kup Vojvodine, koje je organizovano za sve uzrasne kategorije u katama i borbama, pojedinačno i ekipno. Učestvovalo je više reprezentativaca koji će nastupali i na Svetskom prvenstvu u novembru, te im je ovo bila prilika za poslednju proveru. U kung fu vušu sportu održano je Otvoreno prvenstvo Vojvodine, u borbama, u disciplini lajt sanda, gde su viđene vrlo kvalitetne borbe, naročito u starijim uzrsnim kategorijama. Tekvondo klub Orao organizovao je takmičenje u tehničkoj disciplini brzinskog udaranja nogom u fokuser, koje je postiglo svoj promotivni efekat, dopustivši svim takmičarima iz drugih sportova da se oprobaju i u ovoj disciplini tekvondoa.

,,Zlatnu pesnicu” u borbama u seniorskoj konkurenciji – apsolutna kategorija, osvojio je Rade Grbić iz KK “Shotokan 021” iz Novog Sada.

U konkurenciji seniorki u borbama “Zlatnu pesnicu” osvojila je Nikolina Lemić iz SBK ,,Spartak-Enpi’’ iz Subotice.

Titulu najboljeg takmičara u katama ponela je Elvira Bognič iz KK ,,Tao S’’ iz Temerina.

U kung fu vušu disciplini lajt sanda, titulu i pehar za najboljeg takmičara, šampiona Zlatne pesnice poneo je Lazar Anđelković iz domaćeg SBK ,,Kaluđeri“ iz Beograda.

U generalnom plasmanu klubova po broju osvojenih medalja najbolji je bio SBK ,,Vrbas“ iz Vrbasa, drugi su bili takmičari karate kluba ,,Šotokan 021’’ iz Novog Sada, a treće mesto osvojio je karate klub ,,Bačka tvrđava“ iz Bača.

,,Zlatnu pesnicu” svečano je otvorila predsednica Sportskog saveza opštine Odžaci Jelena Ignjatić, koja je iskazala pohvale za organizatore i dobrodošlicu za goste.

Nakon završetka takmičenja, glavni organizator “Zlatne pesnice” Milosav Milosavljević izjavio je:

,,Drago mi je da je iz godine u godinu ovaj internacionalni kup sve kvalitetniji i masovniji i da su svi iz našeg grada otišli zadovoljni. Viđene su odlične borbe u tri sporta. Potrudili smo se da budemo dobri domaćini, da sve protekne u najboljem redu i u prijateljskoj, sportskoj atmosferi. Zahvaljujemo se svim gostima na beskrekornom ponašanju; trenerima, takmičarima i sudijama na kvalitetnom radu i svima koji su dali svoj doprinos u organizaciji takmičenja. Svi učesnici su na pravi način prezentovali vrednosti koje se neguju u našim klubovima i sportovima.“