Centar Ministarstva odbrane Sombor održao promociju dobrovoljnog služenja vojnog roka sa oružjem

269

Centar Ministarstva odbrane Sombor realizuje medijsku kampanju podrške i promovisanja dobrovoljnog služenja vojnog roka sa oružjem u periodu oktobar-novembar 2021. godine., kako bi se navedena aktivnost realizovala sa što većim odzivom. S tim u vezi, 21. oktobra 2021. godine CMO Sombor održao je promociju dobrovoljnog služenja vojnog roka sa oružjem u Srednjoj tehničkoj školi u Somboru, a na Dan oslobođenja grada Sombora.

Pored pripadnika Centra Ministarstva odbraneSombor promociji su prisustvovali i pripadnici Regionalnog Centra Ministarstva odbrane Novi Sad i pripadnici 1. Centra za obuku Sombor sa pripadajućom vojnom opremom koja je služila u promotivne svrhe. Na promociji su prisutni upoznati sa uslovima za prijem kandidata za dobrovoljno služenje vojnog roka, kandidata za slušaoce kursa za rezervne oficire, za prijem na Vojnu Akademiju i sa mogućnošću stalnog zaposlenja u Vojsci Srbije. Prisutni su upoznati i sa procedurom vojničke obuke odnosno dnevnim aktivnostima vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka sa oružjem i sa delom naoružanja koje bi se koristilo prilikom obuke.

U cilju dobijanja dodatnih informacija potrebno je kontaktirati vojnog službenika: Nebojša Varcaković, telefon 025/420-540 ili direktnim odlaskom u Centar Ministarstva odbrane Sombor, Sonje Marinković br.2a Sombor.