Konkurs za bespovratna sredstva za razvoj turističkih potencijala u ruralnim područjima u Vojvodini

48

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu raspisao je konkurs za unapređenje i razvoj ruralne infrastrukture i usluga na teritoriji AP Vojvodine u 2021. godini. Cilj konkursa jeste povećanje društvene i ekonomske vitalnosti ruralnih područja, kroz doprinos razvoju turističkih potencijala. Predviđena sredstva za realizaciju konkursa su 28 miliona dinara dinara.

Izvor: agrofin.rs

Kako prenosi agrofin.rs, bespovratna sredstva dodeljuju se za: izradu projektne dokumentacije ili ažuriranje postojeće projektno-tehničke dokumentacije od značaja za unapređenje turističke ponude lokalne samouprave kao i prodaje poljoprivrednih proizvoda, izradu projekata turističke signalizacije kao i postavljanje nove i/ili obnavljanje postojeće koja obuhvata i signalizaciju poljoprivrednih gazdinstava koja se bave prodajom poljoprivrednih proizvoda sa kućnog praga.

Pravo učešća na konkursu imaju lokalne samouprave sa teritorije Autonomne pokrajine Vojvodine. One koje imaju status grada (Novi Sad, Subotica, Zrenjanin, Pančevo, Vršac, Sremska Mitrovica, Kikinda, Sombor) imaju pravo da konkurišu za naseljena mesta koja se ne nalaze u sedištu grada.

Bespovratna sredstva za podršku investicija po konkursu utvrđuju se u iznosu do sto posto od ukupno prihvatljivih troškova investicije. Prilikom obračuna, uzima se vrednost investicije bez poreza na dodatu vrednost (PDV). Maksimalan iznos po jednoj prijavi ne može biti veći od 2.500.000 ,a minimalan  500.000 dinara.

Konkurs je otvoren do 15. novembra.

B. K.

Izvor: agrofin.rs