Uručeni ugovori o pružanju pomoći porodicama izbeglica

507

Predsednik opštine Kula Damjan Miljanić uručio je danas deset ugovora o pružanju pomoći za poboljšanje uslova stanovanja kroz nabavku građevinskog materijala porodicama izbeglica u procesu integracije na teritoriji opštine Kula. Sredstva ovim ugovorom namenjena su poboljšanju uslova stanovanja izbeglica kroz nabavku građevinskog materijala, potpisanog između Komesarijata za izbeglice i migracije Republike Srbije i opštine Kula.

Predsednik Miljanić je istakao da već tradicionalno, opština Kula uspešno sa svojim sugrađanima aplicira za programe podrške i rezultat je da veliki broj porodica dobije sredstva.

-To je program koji već dugo traje. Preko 270 porodica je korisnik raznih programa vezano za izbegla i raseljena lica, bilo to kupovina kuća i stanova, a veoma mnogo sredstava je odobreno i za nabavku građevinskog materijala, što je slučaj i danas. Ovo je broj koji je značajan i pokazuje kolika je briga i države i opštine prema izbeglim i raseljenim licima, rekao je predsednik Miljanić i pozvao ih da se uključe i u druge programe koje država i opština sprovode.

Mile Popržen, izbegao je iz Jajca i ovom prilikom istakao da je veoma zahvalan na pomoći i brizi države Srbije i opštine Kula koju pružaju izbeglim i raseljenim licima. Takođe, ova pomoć će mu veoma značiti, jer planira da renovira kuću.
Dodeli ugovora prisustvovali su i rukovodilac odeljenja za Društvene delatnosti Bojana Dević i poverenik Komesarijata za izbeglice i migracije Mileva Kovač.