VRBAS – Ekološka radionica za prvake OŠ „Petar Petrović Njegoš“ – TI UTIČEŠ NA SVOJU ŽIVOTNU SREDINU

133

Osnovna škola „Petar Petrović Njegoš“ u Vrbsu već dugi niz godina ima jako dobru saradnju sa JKP „Komunalac“ Vrbas. Ove školske godine škola ima tri odeljenja učenika prvih razreda koji sa svojim učiteljicama vredno rade i uče. Teme kojima se u ovoj obrazovnoj ustanovi poklanja posebna pažnja su iz oblasti ekologije i zaštite životne sredine i zato su predstavnici „Komunalca“ među učenicima uvek rado viđeni gosti.

„Kako živeti, a da ne narušimo sklad prirode? Šta priroda „voli“, a šta ne? Koliko može svako da učini da zaštitimo svoju okolinu? O tim pitanjima učenici naše škole već godinama uče od prvog razreda, zahvaljujući brojnim projektima, koje su osmislili njihovi nastavnici i rukovodstvo škole. Želimo da naše učenike osposobimo da uspešno učestvuju u otklanjanju posledica dosadašnjeg nemara čovečanstva prema prirodi, da razviju kritičko razmišljanje o pozitivnom i negativnom uticaju čoveka na okruženje.

Nadamo se da će kontinuirani rad sa našim najmlađim učenicima doneti nove generacije koje će biti spremne da vode računa o svom okruženju, a u tom odgovornom poslu imamo veliku pomoć i podršku JKP „Komunalac“, rekla je direktor OŠ“P.P. Njegoš“, Slavica Gvozdenović

„ Javno komunalno preduzeće „Komunalac“ Vrbas uvek se rado odaziva pozivima za saradnju na temu vode i čostoće, budući da je to naša delatnost. Veoma je važno da od malih nogu deca shvate značaj očuvanja i brige o životnoj sredini, kao i da stiču svest o sopstvenoj ulozi u doprinosu da mesto gde žive bude čistije i lepše. Iz tog razloga naše preduzeće posebnu pažnju posvećuje edukaciji dece predškolskog i školskog uzrasta koju kroz razne projekte učimo o značaju zaštite životne sredine, reciklaži i pravilnom odlaganju otpada“, kaže v.d. direktora JKP „Komunalac“ Vrbas , Igor Škundrić.

Nakon edukativne radionice svi đaci prvaci dobili su rasporede časova sa ekološkim porukama, da ih podsete na druženje i značaj odgovornog ponašanja prema životnoj sredini. Sa ovakvim aktivnostima Sektor marketinga JKP „Komunalac“ nastaviće i ubuduće.