U petak prvi Festival nauke u Kuli

252

Prvi Festival nauke pod sloganom „U susret nauci“, u organizaciji Obrazovnog centra „Sokrat“ iz Kule i Turističke organizacije opštine Kula održaće se u petak 05. novembra, u holu Pionirskog doma. Organizatori kažu da je Festival nauke nastao sa željom da se široj publici ukaže na nauku kao neodvojivi deo svakodnevnog života i da istovremeno pruži inspirativan, nov i svež pogled na različite naučne oblasti.

„Naš cilj jeste da probudimo interesovanje i da radoznalcima svih generacija ukažemo na važnost nauke i tehnologije, ali i na uzbudljivost i složenost naučnog poziva“, rekao je Igor Leščešen, organizator festivala.

Otvaranje festivala predviđeno je za 10 časova, a svoje učešće na festivalu su potvrdili Prirodnjačko društvo Srbije, Centar za promociju nauke, Departman za geografiju, turizam i hotelijerstvo (PMF Novi Sad), Departman za Hemiju, biohemiju i zaštitu životne sredine (PMF Novi Sad), Departman za energetiku, elektroniku i telekomunikacije (FTN Novi Sad), Departman za mehatroniku, robotiku i automatizaciju (FTN Novi Sad), Carpe Noctem, DMI „Branislav Bukurov“, NIDSBE „Josif Pančić“, Klub fizičara (PMF Novi Sad), ETŠ „Mihajlo Pupin“, OC „Sokrat“.

Na samom kraju festivala planirano je naučno-popularno predavanje u svečanoj sali Skupštine opštine Kula. Pokrovitelj festivala je opština Kula.